Koronaőrző emlékhely kialakítása

Koronaőrző emlékhely kialakítása

Kérünk minden Velemit, mindenkit, aki szívén viseli egy méltó koronaőrző emlékhely kialakítását, hogy járuljon hozzá a telek megvásárlásához.

2015. július 14.

Tisztelt Velemiek!

A Koronaőrző hely feltárása és egy méltó emlékhely kialakítása ügyében fordulunk Önökhöz.

Korábban tájékoztattuk Önöket, hogy erre a célra félmillió forintot kapott községünk a Honvédelmi Minisztériumtól. Ezt az összeget azonban nem lehet az ingatlan megvásárlásra fordítani. Számtalan sürgős feladat miatt erre a célra az ez évi költségvetésben sem tudtunk forrást elkülöníteni.

A 600 és 602 hrsz. ingatlanon található a koronaőrzés helye. A Savaria Múzeummal a feltárás ügyében már felvettük a kapcsolatot.

Kérünk minden Velemit, mindenkit, aki szívén viseli egy méltó koronaőrző emlékhely kialakítását, hogy járuljon hozzá a telek megvásárlásához.

A telektulajdonos hatszázezer forintért hajlandó a telkek tulajdonjogát az önkormányzatra átruházni. Ezek a 600, 602 és a szintén a birtokában lévő 606 és 607 hrsz. ingatlanok (utóbbiakra a Gesztenyés utca vízelvezetésének megoldásához van szükségünk).

A telkek nagysága a következő:


600 hrsz.        158 m2
602 hrsz.        223 m2
606 hrsz.          32 m2

607 hrsz.           7 m2

Összesen:      420 m2

A felajánlott összeget kérjük postai csekken a „Velemnek Velemért” számlára befizetni és a közleménybe a „Koronaőrző emlékhely” megjegyzést beírni. Ez garantálja, hogy a beérkező összeget kizárólag erre a célra fordíthatjuk.

Postai csekket az Önkormányzat irodájában (Velem, Rákóczi utca 73.) vagy Szabó Zoltán alpolgármester úrtól lehet kérni!

Támogatásukat köszönjük.

Velem, 2015. július 12.

Velem község képviselő testülete

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra