TÁJÉKOZTATÁS A VELEMI GESZTENYENAPOKKAL KAPCSOLATOSAN

2019. október 5-én reggel 8 órától 2019. október 6-án 19 óráig a Téglás úttól a felső buszfordulóig az Önkormányzat veszi igénybe a máskor út és járda céljára szolgáló közterületet a Velemi Gesztenyenapok rendezvényhez.
Ebben az időszakban személygépkocsival a gyalogosok biztonsága érdekében a falu területére behajtani nem lehet.

2019. október 03.

Lakossági tájékoztató

Kedves Velemiek!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hozzájárulása alapján, 2019. október 5-én reggel 8 órától 2019. október 6-án 19 óráig a Téglás úttól a felső buszfordulóig az Önkormányzat veszi igénybe a máskor út és járda céljára szolgáló közterületet a Velemi Gesztenyenapok rendezvényhez, igénybevételi díj megfizetésével.

Ebben az időszakban személygépkocsival a gyalogosok biztonsága érdekében a falu területére behajtani nem lehet. Kérjük, hogy saját telkükön helyezzék el járműveiket. A behajtási engedéllyel rendelkezők az engedélyen megadott útvonalon közlekedhetnek és a megjelölt helyen parkolhatnak, semmiképpen sem várakozhatnak a menekülési útvonalak területén.

A rendezvény idején tilos a parkolás a Jókai utcában, a Dózsa György utcában a Kut utcában, a Petőfi Sándor utcában, a Kossuth Lajos utcában és a Gesztenyés utcában, mivel ezek a menekülési útvonalak. 2019. október 4-én (pénteken) 12 órától a Rákóczi utcában sem lehet parkolni.

Kérjük, értesítsék erről látogatóikat, illetve szállóvendégeiket is. Belépés szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között a rendezvény területére belépőjegy felmutatásával történik. Azok a velemiek, akik gyalogszerrel vagy behajtási engedély birtokában autóval érkeznek, velemi lakcímkártyájuk felmutatásával mentesülnek a belépőjegy vásárlástól. A behajtási engedély önmagában nem mentesít a belépőjegy vásárlási kötelezettség alól.

Az helyközi autóbuszjáratok pénteken 14 órától vasárnap estig a Temető parkolóig közlekednek.

Önkormányzatunk hatodik alkalommal rendezi meg sikeresen saját szervezésben a Velemi Gesztenyenapokat, többlet anyagi forrást biztosítva ezzel a közfeladatok ellátásához. Az Önkormányzat nevében kérem a velemi lakosokat és az üdülőtulajdonosokat, tanúsítsanak megértést az esetleges kényelmetlenségért ezen a két napon és járuljanak hozzá ezzel a rendezvény sikeréhez.

Velem Községi Önkormányzat

Szél Józsefné polgármester s.k.

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra