HELYI VÁLASZTÁSI IRODA FELHÍVÁSA

2016. augusztus 18.

Felhívás

 

Velem Község Helyi Választási Irodája szavazatszámláló bizottsági tagok és póttagok jelentkezését várja. A szavazatszámláló bizottsági póttagokat Velem Önkormányzat Képviselő-testülete fogja megválasztani.

 

Szavazatszámláló bizottsági póttagnak hivatalosan bejegyzett, velemi lakóhellyel rendelkező, nagykorú, választójoggal rendelkező, magyar állampolgárt lehet megválasztani.

 

Nem lehet a szavazatszámláló bizottság választott tagja: a köztársasági elnök, a háznagy, állami vezető, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, valamint a választáson induló jelölt.

 

Nem lehet a választási bizottság választott tagja továbbá: párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel, vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy sem, a közalkalmazott kivételével.

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentum Velem községi Önkormányzaton 9726 Velem, Rákóczi u 73. szám alatt kérhető.

 

A jelentkezési határidő: 2016. augusztus 25.

 

 

Helyi Választási Iroda

Jelentkezési lap szavazatszámláló bizottsági póttagnak.docx

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra