Közlemény a koronavírus terjedése ellen hozott intézkedésekről

Közlemény.JPG

2020. március 11.

 

Közlemény a koronavírus terjedése ellen hozott intézkedésekről

 

Tisztelt Lakosság, Kedves Velemiek!

A rendelkezésre álló információk szerint községünkben nincs koronavírussal fertőzött beteg, de az elővigyázatosság jegyében, az országos operatív törzs szakmai ajánlását követve Velem községi Önkormányzat nevében az alábbi intézkedések meghozataláról tájékoztatom a lakosságot:

- A Közös Önkormányzati Hivatalban és a Kultúrotthonban a megfelelő kézfertőtlenítés lehetőségét biztosítottuk, a takarítás és fertőtlenítés gyakoriságát növeltük.

- A Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjével egyetértésben a hivatal és az önkormányzat  dolgozóit vezetőik útján utasítom arra, hogy lehetőség szerint tartózkodjanak a külföldre történő utazástól, illetve kerüljék a nagy nyilvánosságú rendezvények látogatását.

- A március 15-i „Emlékezés az 1848 – 1849-es forradalom és szabadságharcra” rendezvényünk, valamint a március 19-i "Megemlékezés a Szent Korona velemi tartózkodásáról" rendezvényünk összhangban a Belügyminisztérium és az operatív törzs ajánlásával nem kerül megtartásra.

 

- Javaslom, hogy településünk civil közösségei is fontolják meg a rendezvények elhalasztását, ezzel is csökkentsék a betegség terjedésének kockázatát!

- Javaslom az utazást tervező lakosságnak és az ingázóknak, hogy figyeljék a szomszédos Ausztria ilyen irányú intézkedéseit, és fokozottan tartsák is be azokat!

- Tájékoztatom a lakosságot, hogy a háziorvosok, házi gyermekorvosok, az alapellátási ügyeletben és a szakellátásban közreműködők a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrend alapján járnak el és a bozsoki, velemi és kőszegi rendelőintézetekben betartatják a koronavírus megelőzésével kapcsolatos óvó- védő rendszabályokat. Kérem a tisztelt lakosságot, hogy az egészségügyi dolgozók ezirányú tevékenységében együttműködni szíveskedjenek.

- Településünk minden lakóját kérem, hogy fokozottan figyeljen az itt olvasható, megelőzést segítő javaslatok betartására: https://koronavirus.gov.hu/megelozes

Kérem a lakosságot, hogy vegye figyelembe a fentieket és az országos operatív törzs ajánlásait, segítve községünk erőfeszítéseit a megelőzés terén. Az aktuális információk folyamatosan hozzáférhetők a koronavirus.gov.hu weboldalon, valamint a facebook.com/koronavirus.gov.hu Facebook oldalon.

Velem, 2020. 03.11.

Bakos László s.k.

polgármester

Közlemény.JPG

 

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra