TESZEDD!

TESZEDD!

Teszedd - a velemi „Zöldekkel!” regisztrált az üdülőfalu a „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalmára.

2023. április 30.

 

Teszedd-elj Velem!
Teszedd - a velemi „Zöldekkel!” regisztrált az üdülőfalu a „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalmára. Velem először csatlakozott az eseményhez, amely az idei évben 11. alkalommal került megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztává környezetünket.
Az első eseményhez az üdülőfalu kisebb lakóközössége csatlakozott, amelyet helyben a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat Egyesület koordinált. A környezetvédelmi egyesület országos kiterjesztéssel működő önkéntességre épülő társadalmi szervezet, amelynek alapítója és elnöke az újonnan Velembe betelepülő Tápai Mónika. Az egyesület 15 éve működik, a TeSzedd akciót 12 éve koordinálja.
A Minisztérium az idei eseményt április 22-28 közötti időszakra tűzte ki, azonban a folyamatos esőzések miatt az utolsó napra sikerült meghirdetni a szemét mentesítő akciót.
Az önkéntesek április 28-án délután 3-kor indultak el a Hősök kapujától a köztemető irányába, majd a Szerdahelyi-patak part mellett húzódó zöldterületre.
„Az előzetesen bejárt területeken nem tapasztaltunk nagyobb mennyiségű hulladékot, ezért koncentráltan a „kritikusabb” terület került megtisztításra. Attól függetlenül, hogy sok turista megfordul a településen nem mondható, hogy sok lenne a szemét. Ahonnan mi jöttünk ide lakni (Pest megyéből) sokkal több az eldobált, és a nagyobb mennyiségű illegális hulladéklerakás. Nagyon örülök annak, hogy bár kevesen voltunk, mégis hatékonyak lehettünk, hiszem egy ilyen gyönyörű helyen is sajnos 7 nagy zsák szeméttől és több nagyobb darabos lomtól mentesítettük az erdőt. Köszönöm Csepregi Anitának és Szabó Zoltán a település alpolgármesterének a kezdeményezésben való segítségnyújtás. Bízom abban, hogy a jövőben még hallani fognak az egyesület munkájáról, hiszen aktívan szeretnénk részt venni a közösségi életben. Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen lennének tagok, vagy csak segítenék az önkéntes társadalmi munkánkat. Bővebben olvashatnak rólunk a www.hulladekkommando.battanet.hu. ” – Tápai Mónika, az akció helyi koordinátora.Az összegyűjtött hulladékhoz a szomszéd település önkéntesei is hozzájárultak, így együtt a két település 14 zsák hulladékot zsákolt.


HKTJ (2023.04.29.)

 

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra