LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - VELEMI GESZTENYENAPOK

2023. október 02.

Kedves Velemiek! Kedves Üdülőtulajdonosok!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket a Gesztenyenapokkal kapcsolatos fontosabb információkról.

2023. október 14-én (szombat) reggel 8 órától, 2023. október 15-én (vasárnap) 19 óráig a Törőcsik Mari úttól a felső buszfordulóig az Önkormányzat veszi igénybe a máskor út és járda céljára szolgáló közterületet a Velemi Gesztenyenapok gasztronómiai, hagyományőrző ünnep és vásárhoz, igénybevételi díj megfizetésével.

Ebben az időszakban személygépkocsival a gyalogosok biztonsága érdekében a falu területére behajtani nem lehet! Kérjük, hogy szíveskedjenek a saját telkükön elhelyezni a járműveiket. Nagyon szükséges esetben autóikkal a Cáki út felé tudnak közlekedni, minden esetben egyeztessenek a pénztárossal (Molnár Lívia) és a biztonsági szolgálattal.

Felhívjuk a szíves figyelmüket arra, hogy a rendezvény ideje alatt TILOS a parkolás a Jókai utcában, a Dózsa György utcában a Kút utcában, a Petőfi Sándor utcában, a Kossuth Lajos utcában és a Gesztenyés utcában, mivel ezek a menekülési útvonalak. 2023. október 13-án (péntek) 12 órától a Rákóczi utcában is TILOS parkolni! A közúti jelzés – megállni tilos jelzőtábla - be nem tartása rendőri intézkedést vonhat maga után!

Kérjük, szíveskedjenek vendégeiket és szállóvendégeiket is időben értesíteni, hogy a személygépkocsival történő behajtás 2023. október 14-én, szombaton 8 óráig megtörténjen. Belépés szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között a rendezvény területére belépőjegy felmutatásával lehetséges. Azok a velemi lakosok, ingatlantulajdonosok, akik gyalogosan érkeznek, lakcímkártyájuk felmutatásával mentesülnek a belépőjegyek megvásárlásától.

A helyközi autóbuszjáratok pénteken 13 órától vasárnap estig a Temető parkolóig közlekednek.

Önkormányzatunk nagy erőfeszítéseket tesz a rendezvény sikeréért, amely az egész település érdeke. Kérjük, a tisztelt velemi lakosok és üdülőtulajdonosok türelmét, megértését a rendezvény időtartama alatt!  Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik hozzájárulnak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Segítő együttműködésüket köszönjük szépen!

 

Bakos László sk.

polgármester

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra